Bakom kameran
 
 

Jag har alltid varit förtjust att se bilder som visar processen bakom kameran. Allt från uppställning med fotograf, kamera, stativ, blixtar mm

När jag tittar på en bild/bildserie som visar detta, tycker jag att det ger en till dimension till bilden. Dessutom lärorikt, jag tänkte därför att ni skulle få följa med och se bakom min kamera.

Platsen är en tidig morgon ute vid kusten, strax före soluppgången. Jag har fotograferat några bilder som uppvärmning. Får syn på en istäckt sten som har en människoliknande profil som jag tycker skulle göra sig bra som förgrund. Stenen som är täckt av is, nästan som ett isberg i miniatyr får utgöra mellanplan tillsammans med speglingarna i vattnet. Fyren i fjärran blir en bra bakgrund till denna kustvy.

 

Det får bli vindvinkel zoomen i nästan det vidvinkligaste läget. Låg position för att få en fin djupkänsla i bilden. Jag har ett avtonat gråfilter (ligger till vänster om kameran på handskarna) som jag håller framför linsen. Det gör jag för att hålla tillbaka och behålla färgerna i himlen, finns annars en risk att de blir för ljusa.

Hur blev bilden då?? se nedan

Inställingarna som användes till denna bilden är:
Iso 100, Brännvidd 14mm, slutartid 1/6sek, Bländare f13,
stativ, polariserings filter och ett avtonat gråfilter.

 

Jag passar på och fotograferar lite alternativa kompositioner, en är
publicerad tidigare på min hemsida och finns att beskåda Här!

 
Hem | Galleri | Vad är nytt? | Fotografen | Länkar | Gästbok | Händelse
 
 
ck@ckarlssonsbilder.se
Copyright© Christer Karlsson 2009-2016.