Downhill SM 2011
 
 
 
Downhill SM 2011
 
 

Downhill SM gick på hemmaplan så det var ett ypperligt tillfälle att testa på att fotografera något som ligger utanför mitt "normala" motivområde. Roligt att utmana sig själv med annorlunda fotograferings situation och motiv som jag inte är van vid.

Det är en fartfylld sport där det går undan visserligen så kan det göra så inom naturfotografin också. så lika men ändå så olika.

Ni får tyvärr dras med de vita "banden" i alla bilderna, det är banmarkeringen som måste finnas för att markera banan. Det får inte finnas några tveksamheter för de tävlande vart de skall ta vägen, då det är brant och går undan rejält.
Visserligen hade jag kunnat avlägsnat dem, men valde att ha dem kvar för det är så det ser ut när de tävlar.

Bilderna är fotograferade både från träningsåken och från tävlingen. 3...2...1 då kör vi!


Full fart...


Koncentrationen måste vara på topp både på åkare och fotograf


Fighting face...


Passade på att testa lite trådlös blixtstyrning, för att få en lite annorlunda stil och ljus i bilderna. Riggade min blixt i ett träd till vänster om åkaren och kunde själv stå ca 10m framför åkaren med ett teleobjektiv och fånga när de kom farandes i hoppet.

Nackdelen med min IR-styrda blixt är att jag bara fick ett försök per åkare, kunde alltså inte fotografera mer än en bild per åkare. Hade helst velat kunna skjuta av en hel serie med bilder och blixt, så det gällde att hålla tungan rätt i munnen och försöka tima åkarna.

Manuellt inställd kamera och blixten manuellt inställd på att ge 1/8 dels kraft. Vilket i denna situation gav det resultat jag ville ha.

Testade lite längre eponeringstider. För att försöka få fram lite mera rörelse i bilderna.


Gick ett steg längre för att försöka få mer action i bilderna. Långslutartid, blixt och panorerade med åkarna när de körde förbi.


 

Man kunde komma rätt nära händelserna.


No fear...


Fullt ös nedför backen och adrenalin nivån på topp.


Det var ett smakprov och några av de bilderna jag fångade under Downhill SM 2011. Det var en strålande dag, jag tror att både publik och åkare var nöjda med tävling, väder och bana.
Och för min del så blev den fotografiska delen över förväntan, lärorika dagar och ett roligt avbrott från mina lador, blommor, soluppgångar mm.

Hoppas att även ni besökare har haft en rolig stund att titta på dessa bilder, jag hade iaf mycket roligt när jag fotograferade dem. Lämna gärna en kommentar i min gästbok om vad ni tyckte eller om ni undrar lite mer om det tekniska.

 
 
 
 
 
Hem | Galleri | Vad är nytt? | Fotografen | Länkar | Gästbok | Händelse
 
Mail: ck@ckarlssonsbilder.se
Copyright© Christer Karlsson 2009-2016.